240 x 220 cm
Ringsted Dun | Classic Comfort | Ekstra sval | 240 x 220 cm
Før DKK 3.249,00
stk. v/1 stk.
DKK 3.249,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.699,00
Ringsted Dun | Den lille pige med svovlstikkerne | Ekstra sval | 240 x 220 cm
Før DKK 5.799,00
stk. v/1 stk.
DKK 5.799,00
stk. v/2 stk.
DKK 3.449,00
Arata dyne med moskusdun | Sval | 240 x 220 cm
Før DKK 3.999,00
stk. v/1 stk.
DKK 3.999,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.999,00
Morfeus dyne med gåsedun | Sval | 240 x 220 cm
Før DKK 6.499,00
stk. v/1 stk.
DKK 6.499,00
stk. v/2 stk.
DKK 3.899,00
Ringsted Dun | Den lille pige med svovlstikkerne |  Sval | 240 x 220 cm
Før DKK 8.649,00
stk. v/1 stk.
DKK 8.649,00
stk. v/2 stk.
DKK 5.149,00

Sommerdyner

Vores sortiment af dyner til de varme sommernætter

Vores sortiment af dyner til de varme sommernætter

Her på siden ser du vores sortiment af sommerdyner. Vores dundyner er fra anerkendte mærker som Ringsted Dun og Hästens. Fælles for alle vores dyner er, at de er af høj kvalitet. Vi har nøje udvalgt vores sommerdyner, for at kunne tilbyde dig den bedste sommerdyne og skabe de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Fælles for vores sommerdyner er, at de er OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at de er testet og fri for sundhedsskadelige stoffer og kemikalier. Hos os kan du finde sommerdyner i flere størrelser. Vi har både enkeltdyner (140x200 cm og 140x220 cm) og dobbeltdyner (200x220 cm og 240x220 cm). Det er vigtigt, at du vælger det rigtige fyld til din nye dyne. Vores sortiment af sommerdyner består derfor af både dundyner og bambusdyner.


Fordele ved en dundyne

Fordelen ved at vælge en dyne med dun er, at det er en dejlig let dyne. Derudover er den også dejlig fluffy, så du har mulighed for at kramme den, når du sover. Vores dundyner fra Ringsted Dun, Morfeus og Arata er Nomite certificeret. Det betyder, at dynens betræk (vår) er så tætvævet, at husstøvmider har svært ved at komme igennem våret. En fordel ved at vælge en dundyne er også, at den kan tåle, at blive vasket. Det skal dog siges, at vi ikke anbefaler, at du vasker den særlig ofte.


Fordele ved en bambusdyne

Du kender måske til bambus sengetøj, men vidste du også godt, at man kan få bambusdyner? Bambusdyner er dejlig temperaturregulerende og svedabsorberende. Dette giver dynen en god åndbarhed. En bambusdyne er derfor god hele året rundt, da den reguleres efter din kropstemperatur. Du vil derfor sove behageligt. Derudover vil en jævn kropstemperatur give dig en bedre søvn. Hvis du har tendens til at have det varmt, når du sover, så bør du overveje en bambusdyne, da den leder sved og varme væk fra din krop. Du vil dermed opleve en tør og mere behagelig søvn. En bambusdyne kan have en kølende effekt, når temperaturen stiger.
Vores bambusdyner kan hægtes fast til vores bambus sengetøj. Det betyder, at der er mere styr på dynen og sengetøjet, og du undgår dermed at dynen ikke køres rundt i dynebetrækket.
Vi har bambusdyner i flere varianter. Hos os kan du også få en helårsdyne. Se vores helårsdyner i bambus her

Hvorfor er det godt at have forskellige dyner?

Mange danskere sover med den samme dyne året rundt. Vi anbefaler, at du vælger en let sommerdyne til de varme sommernætter og en helårsdyne eller vinterdyne til de kolde nætter. Du kan sammenligne det med, at du også har en sommerjakke til sommer og en vinterjakke til om vinteren. Du bruger jo heller ikke en sommerjakke om vinteren. Hvis du bruger den samme dyne året rundt, så kan du nemmest komme til at fryse i de kolde måneder og have det rigtig varmt og svede i de varme måneder, hvilket har en negativ indvirkning på din søvn. Det mest optimale er, at du har en jævn og behagelig kropstemperatur året rundt. Dette er med til at give dig en bedre nats søvn.

Vask og vedligeholdelse af sommerdyner

Som med så mange andre ting, så er det vigtigt, at du vedligeholder din nye sommerdyne rigtig.  Det er med til at holde hygiejnen. Derudover så holder en dyne også længere, hvis den vedligeholdes. Det er en god ide, at ryste dynen jævnligt, så dens fyld fordeles jævnt. Vi anbefaler ikke, at du vasker din dundyne særlig tit, da det ikke er godt for dunene. Vi anbefaler kun at du vasker den, hvis der f.eks. har været uheld på dynen. Når vasker din dundyne, så er det vigtigt, at dynen bliver tørret helt ud. Hvis ikke de tørres helt ud, så kan det skade dunene, og dermed forringe dynens bæreevne. Du kan tørre din dyne i en tørretumbler. Du kan med fordel tørrer den sammen med nogle tørrebolde. Derudover kan du med fordel smide din dundyne ind i tørretumbleren sammen med nogle tørrebolde, hvis du synes, at dynen virker lidt flad. En tur i tørretumbleren gør, at dunene bliver dejlig luftige. 
Hav daglig udluftning i soveværelset, for at holde det tørt og dermed holde dunene tørre efter at have udledt sved og varme hele natten. Det er også en god ide, at du sørger for at lufte din dyne jævnligt, da det også er med til at tørre den, og du undgår mug og svamp i dynen. Det er vigtigt, at du sørger for ikke at tørre den i direkte sollys, da det skader dunene.
Derudover så anbefaler vi heller ikke, at bambusdyner bliver vasket, da dens fyld godt kan klumpe sammen. Desuden så bliver en bambusdyne også meget tung, når den bliver våd, hvilket ikke alle vaskemaskiner, kan holde til. Du vedligeholder dermed bedst din bambusdyne ved at lufte den. 
Når du bruger et sengetæppe til at lægge over din seng, så er det vigtigt at du sørger for, at din dyne er helt tør. Hvis dynen ikke er helt tør, så kan den nemmest tiltrække husstøvmider, da de lever i fugtige områder. Sengetæppet er med til at holde fugt og sved inde i dynen. Det mest effektive for at bekæmpe husstøvmider er at have et tørt soveværelse. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid kan en dyne holde?

En tommelfingerregel er, at en god dundyne ca. kan holde i 10 år. Er din dyne ældre, så bør du overveje at skifte den. Efter 10 års brug har en dundyne har din dyne været udsat for meget sved og fugt som sætter sig i den. Fugt skader dunene. En sommerdynes levetid ​afhænger også af hvor ​tit du bruger den. Hvis du kun bruger den i de ​varmeste måneder, så kan den holde længere end hvis du bruger den hver dag året rundt.
Som ved så mange andre produkter, så hænger pris og kvalitet sammen. Jo bedre kvaliteten er på din dyne, jo længere holder den højst sandsynligt også. Hvis du køber billige dundyner, holder de knap så lang tid.

Hvornår skal jeg skifte til sommerdyne?

Der er ikke noget rigtigt og forkert tidspunkt at skifte til sommerdyne. Det er forskelligt fra person til person, hvornår man synes, at det er ved at være tid til at skifte til sommerdyne. Det afhænger meget af ens kropstemperatur. Det vigtigste er, at du hverken har det alt for varmt, eller alt for koldt. En jævn kropstemperatur er med til at give dig en mere behagelig søvn.


Sval dyne vs ekstra sval dyne 

En sval dyne er et andet ord for overgangsdyne. Det er en mellemting mellem en sommerdyne og en helårsdyne. Så hvis du synes, at en sommerdyne er en alt for kølig dyne, så bør du overveje en sval dyne.