Sopire bambusdyne | Sval | 200 x 220 cm
Før DKK 1.495,00
Ringsted Dun | Den lille pige med svovlstikkerne | Ekstra sval | 200 x 220 cm
Før DKK 4.749,00
stk. v/1 stk.
DKK 4.749,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.849,00
Arata dyne med moskusdun | Sval | 200 x 220 cm
Før DKK 3.599,00
stk. v/1 stk.
DKK 3.599,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.799,00
Arata dyne med moskusdun | Lun | 200 x 220 cm
Før DKK 4.999,00
stk. v/1 stk.
DKK 4.999,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.499,00
Morfeus dyne med gåsedun | Sval | 200 x 220 cm
Før DKK 4.165,00
stk. v/1 stk.
DKK 4.165,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.999,00
Morfeus dyne med gåsedun | Lun | 200 x 220 cm
Før DKK 6.665,00
stk. v/1 stk.
DKK 6.665,00
stk. v/2 stk.
DKK 4.499,00

Dobbeltdyner i 200x220 cm

Et billede af et soveværelse med en seng, hvor der ligger flere dyner på sengen. Dynerne som ligger på sengen er fra Ringsted Dun og måler 200x220 cm, hvilket er størrelsen for en almindelig dobbeltdyne. Dynerne er dejlig fluffy og fyldige.

Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige dobbeltdyne

En dyne er ikke bare en dyne. En pude er heller ikke bare en pude. Din dyne kan have en stor påvirkning på din søvn. Vi sover allesammen forskelligt, og vi har derfor individuelle behov, når det kommer til søvn. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i hvilken dyne du skal have. Det er ikke sikkert, den dyne som din veninde synes er fantastisk eller dynen med den største besparelse er den perfekte dyne for dig. Dyner laves i forskellige materialer. Hvert materiale har sine fordele. Længere nede kan du læse mere om hvilke fordele der er ved forskellige materialer.

Det kan godt være lidt sværere at finde den rette dobbeltdyne sammenlignet med en enkeltdyne, da der ved en dobbeltdyne er to mennesker, som skal blive enig om f.eks. materiale og varmegrad. Det er vigtigt, at dynen sørger for at give jer en jævn temperatur. I må hverken have det for koldt eller varmt. Det er derfor ikke sikkert, at I får en jævn kropstemperatur af den samme dyne året rundt. Selvom I sover med en helårsdyne, så kan den stadig være for koldt til dig om vinteren eller for varmt til dig om sommeren. I bør derfor overveje to dyner - en til de lune måneder samt en til de kolde måneder. Du kan sammenligne det med, at du tager en vinterjakke på om vinteren og en tyndere jakke om sommeren. Det er dermed nemmere for jer, at sikre, at I har en jævn kropstemperatur, hvilket giver jer bedre forudsætninger for at være længere tid i den dybe søvn. Det er i den dybe søvn, at kroppen slapper af og indhenter energi, styrker immunforsvaret og forbedre  det mentale velvære. Søvn har i sidste ende en indvirkning på jeres livskvalitet.

Hvis du har svært ved at sove om natten grundet varme, så vil vi anbefale dig, at vælge en åndbar dyne eller gå ned i varmegrad. Med varmegrad mener vi, at hvis du f.eks. sover med en helårsdyne og har det varmt, så bør du overveje om din nye dyne skal være en sval dyne eller ekstra sval dyne. Omvendt hvis du fryser, når du sover, så bør du gå op i varmegrad.

Du kan vælge imellem disse varmgrader
  • Ekstra sval (sommerdyne) — Perfekt til de varme sommernætter. Derudover er den også god til dig, som har det varmt, når du sover
  • Sval (overgangsdyne) – En sval dyne er en blanding mellem en sommerdyne og en helårsdyne, og er derfor oplagt til dig som synes, at sommerdynen er for kold og helårsdynen er for varm.
  • Lun (Helårsdyne) – Kan være god hele året rundt.
  • Varm (Vinterdyne) – Perfekt til de kolde vinternætter. Derudover er den også god til dig, som er lidt kuldskær.
Er du i tvivl om hvilken varmgrad du skal have, så kan du læse mere om valg af varmegrader her.

Vores udvalg af dobbeltdyner i 200x220 cm

Hos Søvn & Comfort finder du et stort udvalg af lækre dyner i 200x220 cm. Vi har nøje udvalgt vores sortiment af dobbeltdyner for at give dig muligheden for at vælge en dobbeltdyne i god kvalitet. Vores sortiment består af dundyner, bambusdyner og silkedyner. Fælles for alle vores dobbeltdyner er OEKO-TEX certificeret. Dette betyder, at de er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier.
Et lyst soveværelse hvor der er en seng i midten. På sengen ligger der en masse dyner fra Ringsted Dun. Størrelsen på dynerne er 200x220 cm, hvilket er størrelsen på en almindelig dobbeltdyne.
Lækre dyner med dun på en seng i et soveværelse.

Dobbeltdyner 200x220 cm med dun

I vores sortiment af dobbeltdyner finder du dyner med gåsedun, moskusdun og  andedun. En stor del af vores dobbeltdyner er produceret af danske Ringsted Dun. Ringsted Dun er kendt og anerkendt for deres lækre produkter i høj kvalitet. Fælles for vores dundyner er, at de er fyldt med europæiske dun, hvilket er kvalitetsfyldte råmaterialer. Foruden at være OEKO-TEX certificeret er alle vores dobbeltdyner med dun er NOMITE certificeret. Certificeringen betyder, at dynernes vår er så tætvævet, at husstøvmider har svært ved at trænge ind i dynerne. Dynerne er desuden også DOWNAFRESH certificeret. Dette betyder, at de indsamlede dun lever op til lovgivningen omkring ordentlig dyrevelfærd.
Vores dundyner fås i alle varmegrader (ekstra sval dyne, sval dyne, lun dyne og varm dyne)
Alle vores dundyner følger europæiske standarter.
Dyne i silke foldet pænt sammen. Størrelsen på dynen er 200x220 cm, hvilket er standardstørrelsen for en dobbeltdyne, Foruden at silkedynen er lavet i god kvalitet, så er den også dejlig åndbar og temperaturregulerende, hvilket gør den perfekt til personer som har det varmt, når de sover.

Bambus- og silkedyner i 200x220 cm

Bambus- og silkedyner har en masse unikke egenskaber. En bambus- og silkedyne er en temperaturregulerende og svedabsorberende dyne. Det betyder, at dynerne leder sved og varme væk fra din krop. En bambusdyne og en silkedyne hjælper dig med at have en jævn kropstemperatur både sommer og vinter. Du vil dermed opleve en mere tør søvn hele natten. Perfekt til de lune nætter, men også til dig som har det varmt, når du sover.

En dyne i bambus eller silke er en allergivenlig dyne. Det gør dermed dynen yderst velegnet til personer med allergi, da bambus og silke er antibakterielt grundet de naturlige proteiner, som findes i materialerne. Husstøvmider trives bedst i fugtige områder. De har dermed svært ved at leve og bo i en bambus- og silkedyner, grundet dynernes unikke evne til at lede sved og varme væk. 

Hvis man sammenligner silkedyner eller bambusdyner med en dundyne, så er en dyne i silke og bambus en smule tungere og mærkes lidt mere som et vattæppe. I hvert hjørne af dynerne er der en lykke som gør det muligt at binde vores bambus sengelinned fast til dynen. Du undgår dermed at dynen ender i den ene ende af dynebetrækket. Gå på opdagelse i vores bambus sengetøj her.
Vores bambus- og silkedyner kan fås i flere varmegrader. Læs mere om silkedyner og bambusdyner her.

Få mest ud af din dobbeltdyne

Hvis du vælger en dyne med silke eller bambus grundet de temperaturregulerende og svedabsorberende egenskaber, så skal du være klar over, at du vil få mest ud af de åndbare egenskaber, hvis du betrækker dynen med åndbart sengelinned. Det hjælper ikke, hvis du betrækker dynen med sengelinned som er med til at holde på varmen som f.eks. flonel sengelinned. Du vil dermed ikke kunne mærke de åndbare egenskaber. Vi anbefaler derfor, at du vælger åndbart sengetøj som f.eks. sengelinned i bambus eller hamp.
Bambus sengetøj i mørk grøn i 200x220 cm, og passer derfor til en almindelig dobbeltdyne.
Bambus sengetøj i grøn i 200x220 cm.

Bambus sengetøj

Bambus sengetøj i 200x220 cm
Shop sengetøj i bambus
Hamp sengetøj i hvid i 200x220 cm, og passer derfor til en almindelig dobbeltdyne.
Hvidt sengetøj i hamp i 200x220 cm.

Hamp sengetøj

Hamp sengetøj i 200x220 cm
Shop sengetøj i hamp
Et billede tæt på en fyldig og fluffy dyne fra Ringsted Dun i 200x220 cm (almindelig dobbeltdyne). Dynen er en helårsdyne og er fyldt med moskusdun. Dynen kan tåle at komme i vaskemaskinen ved 60 grader samt i tørretumbleren. I baggrunden af billedet er der flere hovedpuder med dun. Billedet er taget af Ringsted Dun.
Dyner og puder i dun.

Vask og vedligeholdelse af din dobbeltdyne

En god dobbeltdyne har en levetid på ca i 10 år, hvis du sørger for at passe godt på den ved at vedligeholde den. Det er en god ide at lufte din dyne en gang i mellem, da du giver dynen mulighed for at komme af med fugten som sidder i dynen. Derover giver du også sengen mulighed for at ånde. Du kan også med fordel smide din dundyne ind i tørretumbleren en gang i mellem sammen med nogle tørrebolde for at tørre dunene. Dynen vil derfor blive mere fluffy. Den vil dog ikke blive lige så let og fluffy som en ny dobbeltdyne. Det er ikke alle dyner, som kan tåle vask. Sørg for at tjekke vaskeanvisningerne på din inden du smider den i vaskemaskinen. Dundyner kan du nemt smide i vaskemaskinen og vaske ved 60 grader. En bambusdyne og silkedyne kan ikke tåle at komme i vaskemaskinen. Hvis de vaskes, så vil fyldet i dynen klumpe sammen, og de vil blive meget tunge, hvilket nogle vaskemaskiner ikke kan tåle. 
Hvis du sørger for at vedligeholde din dobbeltdyne så får du en god og hygiejnisk kvalitetsdyne. 
Bliv klogere på vask og vedligeholdelse af dyner her.